Парламентът потвърди санкциите срещу Русия

Парламентът потвърди санкциите срещу Русия | StandartNews.com

Опитът на БСП да пробие санкциите срещу Русия и да позволи на депутати от Руската дума, които присъстват в забранителния списък на ЕС, да посещават страната ни, не успя. Въпреки подкрепата, дошла от АБВ и „Атака", предложението бе отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, РБ и ДПС. Патриотите и БДЦ не участваха в гласуването.

„Това е едно глупаво решение на Европа", заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков. Според него това е акт на доминация на изпълнителната власт над парламентарната, защото държавните ръковидители на Русия пътуват в чужбина и правят срещи със свои колеги, а това е забранено на депутати.

„Българската общественост е против санкциите срещу Русия от момента на налагането им и е против изостряне на отношенията с Руската федерация. Това е и една от причините за краха на Росен Плевнелиев като президент", обясни съпартиецът му Валери Жаблянов.

"Не може да твърдите, че българското общество е против санкциите и че доверието към Росен Плевнелиев е намаляло заради последователната му политика, щом не сте правили проучване", отговори председателят на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ. Тя напомни, че ситуацията наистина се променя, но е факт и че нито една европейска държава още не е отменила санкциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай