Парламентът обсъжда доклада за КТБ

Парламентът обсъжда доклада за КТБ | StandartNews.com

Народното събрание ще разгледа в петък доклада на Временната комисия по бюджет и финанси по Доклад на Българската народна банка относно събитията и предприетите действия, свързани с „Корпоративна търговска банка" АД и ТБ „Виктория" ЕАД като точка първа на редовното си заседание.

Четирима министри от служебния кабинет ще отговарят на депутатски въпроси и питания по време на първия за новото 43-то Народно събрание парламентарен контрол.

На 31 октомври от 11.00 ч. първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Тя ще отговаря на два въпроса - относно прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка и относно аварирал участък на пътя Благоевград-Банско.

Втори на парламентарната трибуна за отговори ще застане служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Той ще отговаря на въпрос относно средства на дружества от сектор „Eнергетика" в Корпоративна търговска банка (КТБ). Вторият въпрос към него е относно предприети мерки за справяне с евентуална газова криза и относно прекъснато електрозахранване.

Към финансовият министър Румен Порожанов има два въпроса: относно състояние на фискалния резерв и относно бюджетните разходи.

Екоминистърката Светлана Жекова ще отговаря на въпрос относно за вероятната степен на значително отрицателно въздействие на цялостен и годишен работен проект за 2014 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ, в границите на Блок „1-11 Вранино".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай