Паргов иска дело срещу Агджа

Паргов иска дело срещу Агджа | StandartNews.com

„България трябва да даде пример как се отстояват европейските и националните ценности. Да потърси отговорност от ислямския фанатик Мехмет Али Агджа, който несправедливо обвини България. Искам да призова главния прокурор Сотир Цацаров да започне дело срещу Агджа, за да се изчисти името на България. За да получим справедливо възмездие. За да запазим честта и достойнството си!", заяви Калоян Паргов на конфенецията „Атентатът срещу България – истината" по повод 30 години от оправдателната присъда на Сергей Антонов.

Сред участниците в събитието бяха адвокатът на Сергей Антонов проф. Джузепе Консоло, заместник-председателят на НС Красимир Каракачанов, президентът Георги Първанов, главният прокурор Сотир Цацаров и бившия външен министър Соломон Паси.

В словото си пред участниците в конференцията Калоян Паргов каза: „Случаят „Антонов" и онзи скандален процес в Рим трябва да бъдат уроци за българските политици днес. Защото са доказателства, че само силната държава може достойно да защитава интересите си. А силата на държавата не зависи от размера й на географската карта. Зависи от твърдостта и характера на политиците й. България трябва да бъде силна държава днес повече от всякога. Днес, когато живеем в постоянен страх от терористични атаки. В такова време националната сигурност няма нужда от концепции, а от смели действия и професионализъм. Клочовата дума е сътрудничество. Сътрудничество между държавите от Балканския полуостров, сътрудничество между Европейския съюз и Балканите. Сътрудничество между силни държави. Само така Европа може да даде колективен отпор на терора."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай