Паргов: БСП да се отвори за надпартиен президент

Паргов: БСП да се отвори за надпартиен президент | StandartNews.com

Изборът на Корнелия Нинова даде сигнал за едно ново начало. За една промяна. Ние от БСП обявяваме курс към обединение на всички парламентарни и извънпарламентарни партии, които не подкрепят ГЕРБ. Ще търсим общи допирни точки по темите, което са важни за хората. Това заяви Калоян Паргов, член на ИБ на БСП и председател на БСП - София пред Канал 3.

„Дадохме старт на вътрешнопартийно допитване. За първи път се прави такова нещо. Ще питаме партията по въпроси, свързани с предстоящите президентски избори. Тези въпроси ще дадат отправна точка как се възприемат потенциалните партньори за един общ фронт от всички, които считат, че сегашното правителство води България към гибел. Сегашното правителство не подобрява благосъстоянието на хората. Искаме да конструираме нов модел, който да въздаде една друга система на управление, която да е по-справедлива от сегашната. Липсата на справедливост е най-големият проблем на нацията. Трябва да ни обедини стремежът всички да живеем по-добре", заяви лидерът на столичните социалисти.

И допълни: „Новият президент трябва да бъде балансиран политик, който отчита геополитическите реалности и умее да гледа и на Запад и на Изток. България трябва да следва линия на поведение - ние сме част от Европа, част от Евроатлантическото пространство. Обичаме Русия. Но по-обичаме България. Патриотичното в политиката, в защитата на националните интереси трябва да е водещо. Това е държавническият подход. БСП трябва да се отвори, да търси вариант за надпартийна, равноотдалечена кандидатура. Да търси възможност да излезе отвъд пределите на БСП Лява България."

Относно заявените законодателни инициативи на БСП Паргов посочи, че ще се започне с антимонополно законодателство, а именно ограничения на онези естетсвени монополи, които смучат от парите ни.

Паргов счита, че трябва да има много строго законодателство, което да ограничава изтичането на капитали от България. Една от целите на това антимонополно законодателство е да направи така, че чрез външни услуги да не се източват парите на бедните българи и да се обогатяват други страни в Европа и по света. А да се направи така, че това богатство да остава тук, в България. И припомни един свой призив: "Да върнем държавата в икономиката и да я превърнем в пазарен играч. На пазарен принцип."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай