Сряда,

Паргов си иска мястото на върха в БСП, какво се закани

От: Иван Ангелов, кадър бТВ, архив -
4969
Паргов си иска мястото на върха в БСП, какво се закани
A
A
A

Ще бъде абсурдно, ако някои хора не приемат решението на съда и търсят начин как да го заобиколят и да не го изпълнят. Слушам, наблюдавам, виждам такива опити на моите другари да направят точно това, сподели в интервю за БНР Калоян Паргов от БСП.

"Първият извод е, че този, който иска да прави съдебна реформа, който иска да управлява държавнически държавата, самият този има проблем в собствената си организация, свързан с правилата и нормите и спазването им. Което създава имиджов проблем – е ли е възможно да говорим за върховенство на закона публично, след като в собствената си организация не го спазваме", каза бившият лидер на БСП-София.

Той уточни, че решението на съда не подлежи на обжалване и трябва да бъде изпълнено, а делото касае начина на вземане на решение за отстраняването му от ръководството на социалистите, който е порочен. "Което автоматично поражда въпроса за отпадане на наказанието за заемане на партийни постове в продължение на 1 година", каза Калоян Паргов.

За връщането си начело в градската партийна организация той отбеляза: "Няма да си търся правата с връщането на тази позиция, защото това ще създаде хаос. В навечерието на предстоящите избори не мога да го причиня на тази организация. Няма да създавам хаос в навечерието на изборите, търсейки възможността да се върна начело."

Паргов допълни обаче, че след решението на съда си иска мястото в Националния съвет на партията.

Той декларира, че с Кирил Добрев не се връщат, за да саботират работата на Националния съвет, а за да участват в нея.

Според Паргов доколко е била "пълна поляната" на Бузлуджа също е "симптоматика и сигнал за вътрешна криза" в БСП.

"Проблемът на левите хора са червените линии и невъзможността на БСП, без значение от изразените позиции, да възпре преминаването им. Позицията за Република Македония - френското предложение, отношението към Русия и войната, отношението към "Газпром" и доставките на газ и спирането им едностранно от страна на България, търсейки повод да бъдат спрени. Всичко това тревожи хората, защото БСП не е успяла да се справи", коментира Калоян Паргов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички