Папазов: Очакваме БДЖ да минат здраво на печалба

Папазов: Очакваме БДЖ да минат здраво на печалба | StandartNews.com

София. Очакваме БДЖ "Товарни превози" да минат здраво на печалба. Това заяви Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред БНР млако преди да даде отчета за дейността си за първите шест месеца. 

В БДЖ и Български пощи, предприятията които бяха в изключително тежко състояние, имаше загуби, закъснение на заплатите, до края на годината положението е по-добро, обясни той.

БДЖ приключва годината с намаление на общите задължения до 624 милиона към 31-ви декември 2013-а година. Новата система за билети дава резултат - над 4000 влизания има в системата, хората са се запознали, нямаме оплаквания на дежурните телефони, допълни Папазов.

По думите му ще има преструктуриране на ремонтните дейности.

На въпрос дали е отминала опасността от стачка в сектора, министър Папазов каза:

Не мисля, че е отминала. Всички си имат права да намерят начин да протестират и да изразят несъгласие с някои от политиките, но това, което е поставено в исканията им, е в нашите възможности. Не сме престанали да се борим със сивата икономика. 112 автомобила и 2 автобуса са с взети номера. Проверките ще продължат. Но е много трудно доказуемо кой се вози в автомобила. Дали е приятел или гражданин. Всички коли ще бъдат проверени, ще направим и нова среща с колегите от бранша за другите искания. За касовите апарати ще решим въпроса. То не зависи само от нашето министерство. Министерството на финансите, ако реши да има касови апарати, то това трябва да бъде приложено.

Министър Данаил Папазов отчете, че изпълнението на цифровизацията е в перфектни параметри. България е една от страните в ЕС, която е с най-голямо покритие.

Кметовете са получили средствата за цифровизацията, за общините, където няма цифров сигнал, варианти са получили, не можем повече да се занимаваме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай