Панчугов видя как местните избори ще се отразят на сглобката

Според него към момента ГЕРБ реално не са вкарани във властта, а трябва

Панчугов видя как местните избори ще се отразят на сглобката | StandartNews.com

„Към този момент не изглежда вероятно местните избори да счупят сглобката, въпреки че напрежение ще има. Сглобката изглежда стабилна – обслужва интересите на всички участници в нея“. Това констатира пред бТВ политологът Христо Панчугов.

„ПП и ДБ получиха правото да управляват, колко успешно се справят е друг въпрос, Бойко Борисов изглежда като да е реабилитиран и да участва в управлението“, уточни Панчугов.

Според него към момента ГЕРБ реално не са вкарани във властта, а това трябва да се случи.

„ГЕРБ трябва да носят солидарно отговорност за всичко – и за провалите, и за успехите. Също така трябва да видим ясен план за това какво следва оттук нататък. Като няма план, всяка криза ще създава нестабилност. Странно е, че тази ситуация в момента удовлетворява всички. Тя предпоставя случването на много по-малко нещо, отколкото бяха заявени. Поставя и под съмнение реализирането на големите цели, които бяха заявени – влизането в Шенген и в еврозоната“, смята политологът.

Той коментира и решението на ГЕРБ да издигне бившия директор на новините на бТВ Антон Хекимян за кандидат за кмет на София: „Кандидатурата на Хекимян обърна разговора от това как е управлявана от ГЕРБ до момента София в теми като „сливане на политика и медии“, „подходящ ли е г-н Хекимян за кандидат за кмет“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай