Пълна ревизия на границата

Пълна ревизия на границата | StandartNews.com

Премиер и министри инспектират строежа на оградата с Турция

Вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще инспектира заедно с военния министър Николай Ненчев границата ни с Турция днес. Премиерът Бойко Борисов също се очаква да се включи в ревизията на браздата. Ще бъдат проследени темповете на изграждане на възпрепятстващото съоръжение на българо-турската границата на 22 май, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

След облитане на преградното съоръжение до Малко Търново, с цел да се инспектира от въздуха новопостроения участък, се очаква министрите Румяна Бъчварова и Николай Ненчев да пристигнат в района на ГКПП - Малко Търново около 16.30 часа.

Заедно с министър-председателя Бойко Борисов те ще инспектират и новите джипове, които бяха договорени от министър-председателя по време на визитата на британския премиер Дейвид Камерън в България.

Високо проходимите машини Land Rover са предоставени безвъзмездно за нуждите на ГД „Гранична полиция" от Кралство Великобритания. Камерън предостави автомобилите в помощ на родните гранични полицаи в знак на благодарност към премиера Борисов. България бе сред първите държави, подкрепили британския премиер по време на Европейския съвет за исканията на Лондон по отношение на бежанците и срещу евентуалното излизане на страната от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай