Понеделник,

Отцепникът Местан се нареди до Ана Баракова

От: Администратор -
A
A
A

Шестимата независими депутати, напуснали ДПС седнаха на най-последния ред в пленарната зала в първия пленарен ден от новата сесия на 43-то Народно събрание.

Редичката се води от отцепника Лютви Местан, който се спаси от медиите, като влезе през задния вход. До Местан седна Айодан Али, а менторът зае символично първото място до пътеката отзад.

Единствената от групата отцепници от ДПС, която проговори с нежелание, беше Мариана Георгиева, която отговори, че поведението им ще бъде колегиално и нормално с бившите им колеги, съобщава Канал 3. Попитана дали ще се държат опозиционно, близката до Местан депутатка каза, че компанията се състои от независими депутати и няма как да имат консолидирано решение за това как ще гласуват и какво ще подкрепят.

На старото място на Местан на първия ред, където седи ръководството на ДПС, заеха банките съпредседателите на движението.
Веднага след откриването на заседанието председателят на парламента Цецка Цачева изчете решенията на ДПС за промените в състава на ПГ след изключването на Местан от партията, ръководството на движението и групата, както и отнемането на зам.председателския пост в комисията по образование на Мариана Георгиева, както изисква правилникът.

Цачева обяви официално и новия статут на председателския съвет на ДПС, в състав Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, които по силата на решението на Централния съвет на ДПС от 24 декември поемат и ръководството на парламентарната група.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички