Отбой с конституцията! Две важни поправки падат

Всичко зависи от степента, в която политическите сили ще постигат консенсус, обяви ГЕРБ

Отбой с конституцията! Две важни поправки падат | StandartNews.com

Две важни поправки в конституцията, предложени от "Продължаваме промяната - Демократична България" може и да не влязат в общия проект за ремонт на основния закон. Това стана ясно от изказванията на депутатите от ГЕРБ-СДС по време на извънредното заседание на конституционната комисия днес.

Става въпрос за текста, с който се ограничават кметските мандати до два. Той най-вероятно няма да влезе в общия проект за промяна на Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Не е ясно дали в него ще присъства и записването на 24 май като национален празник, стана ясно от изказванията на представителите на ГЕРБ-СДС по време на първото заседание на парламентарната конституционна комисия. Очаква се до идния понеделник да е готов съвместният проект за промяна в основния закон.

Председателят на комисията Радомир Чолаков не изключи измененията да са факт до края на годината. "Всичко зависи от степента, в която политическите сили ще постигат консенсус. Постигане на консенсус означава никой да не се опитва да надделява и никой да не казва: Ще приемете моя текст или еди-какво си", коментира Чолаков, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай