От ГЕРБ поискаха анкетна комисия по случая "Христо Бисеров"

От ГЕРБ поискаха анкетна комисия по случая "Христо Бисеров"  | StandartNews.com

София. Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че от партията са внесли официално предложение за създаване на анкетна комисия за случая "Христо Бисеров. Главчев даде брифинг в парламента, като припомни, че вече са сезирани и европейските институции по случая.

По думите пък на Емил Радев(на снимката) от ГЕРБ, комисията, която предлагат, трябва да отговори на въпросите защо се е забавило образуването на досъдебно производство, кой е предупредил Христо Бисеров, какво се е говорило в кабинета на зам.-председателя на парламента с професионалното ръководство на МВР, кой е предупредил ръководството на ДПС за предстоящи действия на правоохранителни органи срещу Христо Бисеров, защо се е допуснало досъдебното производство да се води не срещу политика Бисеров, а срещу гражданина Бисеров. Трябва да се знае дали е имало изтичане на информация от службите, подчерта Радев.

Според него трябва да се прецени какво е въздействието на законопроектите, които Бисеров е предлагал през годините като народен представител и дали има лобистки текстове в тези законопроекти.

От БСП отказаха да се ангажират с позиция дали ще подкрепят създаването на комисия за Христо Бисеров или не. Социалистите предпочетоха първо да видят предложението на ГЕРБ преди да коментират темата.

От Атака заявиха желание, че ще подкрепят комисия за скандала с Христо Бисеров. Депутатът Павел Шопов коментира, че националистите винаги са подкрепяли създаването на временните комисии в парламента, които работят за прозрачността в Народното събрание, информира Дарик. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай