От БСП И ГЕРБ спореха кой е чел Конституцията

От БСП И ГЕРБ спореха кой е чел Конституцията | StandartNews.com

София. Депутати спореха за това кой познава по-добре Конституцията на България. Валери Жаблянов от БСП и Десислава Атанасова от ГЕРБ се скараха в ефира на бТВ кой е чел Конституцията и кой- не.

В предаването „Тази сутрин" Жаблянов обясни, че истинското лице на протестите не може да отхвърля основния закон на държавата, който сочи, че мандатът на един парламент е 4 години.
В отговор на думите на депутата от БСП, Десислава Атанасова обясни, че сегашното управление е „глухо за суверена и своя работодател – гражданите". „Оттеглете се най-накрая. Хората не ви искат. Това не го ли разбрахте", каза Атанасова.

Жаблянов обясни на Атанасова, че БСП не се е изчерпала като политическа партия и има какво още да покаже. Той каза, че е възхитен от патоса й. „Голяма част от хората, които протестират, не гласуваха на изборите", допълни Жаблянов и уточни, че недоволните от правителството на Пламен Орешарски са едва 5 000 души.

„Има хора, които зависят от състоянието на държавата", каза социалистът в подкрепа на това, че трябва да бъде даден шанс на кабинета „Орешарски" за да работи. Десислава Атанасова пък изрази съмнение, че управляващите смятат да назначат свои родни и познати бе компетенции.
„От тази ситуация се излиза с ясна програма за управление, за повишаване на доходите. Предишното управление нанесе удар върху държавността", обясни Жаблянов.

„Бяхме свидетели на безумни решения и управление, което се илюстрира с „грешка, катарзис, прошка". Докога обществото трябва да търпи подобно управление", попита Атанасова. Тя призна, че протестиращите срещу правителството на Орешарски не искат и ГЕРБ да се върне на власт, но увери, че партията ще търси възможности за работа с десните, ако влязат в следващия парламент. Депутатката от ГЕРБ уточни, че Изборният кодекс трябва да се промени, защото хората настояват за това, а те са нейните работодатели.

„Няма как 5000 души да представляват цялата нация. Това е абсолютно невъзможно", повтори отново Жаблянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай