Остро предупреждение от Надежда Нейнски

Бившият външен министър коментира и ротацията

Остро предупреждение от Надежда Нейнски | StandartNews.com

Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира предстоящите избори в САЩ.

„2024 г. е годината на избори. Геополитическият контекст има огромно значение. Очевидно заявките, които Доналд Тръмп прави към момента, будят неспокойствие. При смяна на президента, ако той поиска да извади САЩ от НАТО, са му необходими 2/3 от гласовете в Сената, но това само по себе си показва, че има такъв дебат там. Владимир Путин започна войната в Украйна с идеята да промени световния ред и да наложи правила, които той е създал, тоест той има нужда да се позиционира геополитически. Ако не бъде подкрепена Украйна, НАТО ще се изправи срещу Русия. Ще са необходими много по-големи разходи за, не дай си Боже, подобна война, отколкото са нужни сега за подкрепата за Украйна”, каза Нейнски в предаването „Лице в лице“ по bTV.

За предстоящата ротация бившият външен министър коментира: "Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен мандат. Гаранция на реформите е мнозинството, правителството е изпълнителната власт. Когато евроатлантическото мнозинство има яснота как ще протекат реформите, тогава много плавно ще се сменят екипите и няма да се създават сътресения, които се използват от опозицията."

Нейнски добави, че според нея  партиите в евроатлантическото мнозинство нямат желание за избори.

„Демокрацията не е всичко да ти е позволено, а да има правила. Коалиционно споразумение е структуриран диалог – пак може да не доведе до резултатите, които очакваме, но все пак има правила, другото е политически кеч”, подчерта Нейнски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи