Остра атака по Радев от Атанас Атанасов! Причината

Бих казал, че той е полупрезидент, заяви Атанасов

Остра атака по Радев от Атанас Атанасов! Причината | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов отправи остра критика към президента Румен Радев във връзка с обявеното решение да сезира Конституционния съд за промените в Конституцията и непрестанните словесни атаки по управляващите.

„Той се държи като лидер на опозиционна политическа сила, която е загубила властта. Бих казал, че той е полупрезидент”, заяви Атанасов в интервю за Нова телевизия.

Трябва да направим съвместна оценка на цялото правителство и на министрите поотделно, за да може ротацията през март да се направи безболезнено и безпроблемно, обяви още депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България".

По думите му в тази оценка трябва да се включат фактическите участници в управлението – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, както и подкрепящите ги ДПС.

„Защо споменавам ДПС? Техните лидери гласуваха за правителството и подкрепят голяма част от политиките, които то провежда. Освен това след ротацията предстоят множество кадрови промени в регулаторни и други органи, които се избират от Народното събрание и има изискване за мнозинство от две трети”, допълни Атанасов.

„Тази година има избори за Европейски парламент. Те са много важни на фона на геополитическата ситуация в целия свят”, заяви лидерът на ДСБ. Той отчете като приоритет за годината и приемането ни в еврозоната.

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира, че в последния период на управление няма корупционни скандали. „Това беше една от целите ни, когато създадохме настоящото мнозинство, което да излъчи правителство”, заяви Атанасов.

Той каза още, че ръководството на МВР си върши работата и е постигнало успехи по темата за приемането ни в Шенген.

Атанасов допълни, че не се е отказал от намерението за реформа в службите за сигурност. „Там промяна е наложителна. Аз съм убеден, имам и индикации за това, че тази реформа ще започне. Разговарял съм с представители на ГЕРБ и ДПС - те са съгласни с това, което предлагаме”, уточни Атанасов.

По думите му се обсъжда въпросът за подписване на коалиционно споразумение, но решение за това не е взето. „Налага се мнението, че след като в първата част от фактическата коалиция видяхме как работи тя и какви проблеми възникват, е разумно да се състави и писмено споразумение. Налице е фактическа коалиция и това е видно”, заяви Атанасов. И потвърди, че ще има и ротация на председателския пост в Народното събрание.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи