Още няма жалби за касиране на вота в Пиринско

Още няма жалби за касиране на вота в Пиринско | StandartNews.com

До момента няма постъпили жалби на касиране на изборите в Пиринския край. Това съобщиха Административен съд в петък на обяд. Доста партии обявиха в дните след първия тур, че подготвят документи, които ще внесат в съда с искане за ревизия на вота. Засега обаче това не се е случило. Срокът е 14-дневен след официалното обявяване на резултатите. Неуспели кандидати за кметове в община Банско са категорични, че ще внесат жалби в Административен съд с искане за касиране на изборите.

Лидерът на РЗС и кандидат за кмет на Сандански – Яне Янев, който остана трети, също ще обжалва вота в курортния град. 5 партии и коалиции изнесоха данни за серия нарушения, уличаващи ОИК – Петрич в некомпетентност. Според всички политически формации без ГЕРБ, изборите в Петрич са минали с много удари под кръста. Според тях първият тур на вота е съпътстван от драстични нарушения, които ще доведат до продължителни дела.

„Няма такова нещо. Тези партии и коалиции се подготвят при неблагоприятен резултат да се оправдаят с ОИК", твърдят членове на Общинската избирателна комисия в южния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай