Понеделник,

Още една агенция с нов шеф - "Електронно управление"

От: Стандарт -
Още една агенция с нов шеф - "Електронно управление"
A
A
A

Държавната агенция "Електронно управление" е с нов председател. На мястото на предсрочно освободения по собствено желание Атанас Темелков е назначен Красимир Симонски, съобщиха от правителствената пресслужба.

Досега Симонски беше заместник-председател на Агенцията.

Той е инженер по специалност "Изчислителна техника" от Техническия университет-София. Доктор е на науките на Българската академия на науките с тема на дисертацията "Протокол за предаване на глас в компютърни мрежи".

От 1991 г. до 2002 г. е директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград, а от 2000 г. е ръководител на регионални Cisco мрежови академии, където води обучение по информационни и комуникационни технологии.

От 2007 г. е ръководител и координатор на българските екипи по проекти на Европейската комисия, сред които са тези за развитие на националните програми за развитие на широколентов интернет достъп в Европа и GEANT2, GN3 - най-големият проект по Седма рамкова програма за изграждане на научно изследователска инфраструктура в Европа.

От септември 2007 г. до октомври 2009 г. е заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор "Информационни технологии".

От 2009 г. е консултант на свободна практика. Работи по редица международни проекти в областта на информационните и комуникационните технологии, онлайн технологиите, електронното образование и разпространението на широколентовия интернет достъп в страни от Балканите и в Централна и Източна Европа.

От април 2012 г. е ръководител на проект "Развитие на високоскоростен широколентов достъп в България посредством изграждането на критична, защитена, сигурна и надеждна обществена ИКТ инфраструктура" на Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" (ИА ЕСМИС).

От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на ИА ЕСМИС до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция "Електронно управление".

Владее английски език, ползва руски език.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички