Орешарски: Създаваме работна група по случая в Лясковец

Орешарски: Създаваме работна група по случая в Лясковец | StandartNews.com

Боровец. „Има нужда и тази седмица ще създам работна група от трите ведомства, която да погледне на целия проблем като системен, за да може да се вземат превантивни мерки, а не след това да отчитаме кой е виновен и кой не си е свършил работата. Ще дам кратък срок за работа". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски пред журналисти в "Боровец" по повод случая в град Лясковец.


Премиерът обясни, че е изискал мнения за станалото от представителите на МВР, здравните и социални власти, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

 

Координиране на позициите на правителството с парламента е условие за по-добра работа на изпълнителната власт, каза още министър-председателят.

 

„Тази среща беше изключително полезна възможност да координираме не само политиките, а дори и някои мерки, за реализирането на които имаме нужда от подкрепа на парламента. Разискваха се освен общи въпроси и конкретни политики по сектори", обясни още Орешарски.

 

„Нямаше въпроси, на които парламентарната група да е изказала отрицателно становище. По изпълнение на мерки, които вече са одобрени, може да се очертаят въпроси за спорове, но не и като цяло отрицателни мнения", допълни премиерът.

 

"На многобройните ми срещи с представители на бизнеса, в това число със занимаващите се със земеделие, често поставят въпроса да се подпомогне създаването на експортни възможности, тъй като те самите са разпокъсани и трудно осигуряват достъп дори до местния пазар, да не говорим за експорт. Ще се направи работна група, която ще излезе с предложения след съгласуване със сдруженията на различните селскостопански производители от браншовете", добави още премиерът Орешарски. На журналистически въпрос той каза, че с приоритет ще се подкрепят високо технологичните производства, но няма да се забравят и традиционни индустрии, които също имат значителен принос към икономическия растеж.

 

Във връзка с позицията за Украйна премиерът открои три ключови елемента. На първо място той изтъкна подкрепата за българското малцинство, на второ - териториалната цялост на Украйна, а на трето- призивът към украинското правителство да деескалира напрежението. "Ние, заедно с още няколко страни-членки на ЕС сме най- малко заинтересовани от санкции", добави министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай