Орешарски с писмо до бизнеса

Орешарски с писмо до бизнеса | StandartNews.com

Номинираният за премиер от соцлидера Сергей Станишев - финансистът Пламен Орешарски изпрати писмо до бизнеса.

"Приемайки отговорно номинацията за премиерския пост, реших, че трябва първо да се обърна към представителите на бизнеса в България", пише той. Орешарски допълва, че желае да сподели основните приоритети на екипа си. И още: "икономиката е най-важната тема". "Ще водим модерна, реформаторска и прозрачна политика", обещава в писмото до българските предприемачи Орешарски. И изброява конкретните предложения, които правителството му ще реализира, ако българските граждани го подкрепят на 12 май.

"Ще запазим и гарантираме здравето на валутния борд", пише Орешарски. А за данъците и осигуровките обещава: "Ще запазим въведените през периода 2005-2009 г. данъчни ставки за бизнеса: 10% корпоративен данък, 5% данък върху дивидента, 0% данък върху капиталовите печалби и 0% данък печалба за АДСИЦ". Финансистът уточнява, че ще се стреми да намали социалните осигуровки в контекста на бъдещата пенсионна реформа. А ДДС ще се възстановява до 30 дни. "Ще поддържаме бюджетни разходи под 40% от БВП", казва в писмото си финансистът. И допълва, че всяка година вероятно през месец май "ще отбелязваме "Ден на свобода от правителството"-денят през годината, в който сме изработили годишните данъци и започваме да работим за себе си".

Орешарски се ангажира и с прозрачност на обществените поръчки, както и със създаването на условия за инвестиции в производството. Кандидатът за премиер кани бизнеса да сподели идеи и предложения на електронната си поща [email protected]. Парламентарните избори през 2013 г. са съдбовни за пътя на страната ни не само през следващите 4 години, а през следващите 2 десетилетия. На финала Орешарски призовава за подкрепа на "Коалиция за България" на 12 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай