Орешарски предрече възможност за по-евтин ток

Орешарски предрече възможност за по-евтин ток | StandartNews.com

София. След анализа, направен от експерти за цената на тока, се очертава възможност за намаляване на цената на електроенергията. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с неправителствени организации в Министерски съвет.

Премиерът поясни, че още втория ден от встъпването в длъжност на правителството е възложил на министъра на икономиката и енергетиката да се изготви модел за намаляване на цената на електроенергията.

По думите му новата кандидатура за председател на ДАНС ще бъде добре обсъдена. "Ще взема необходимите мерки, тя да получи обществена подкрепа", обяви Орешарски.

"До тази вечер или утре ще имаме готовност да внесем в парламента спешни и неотложни мерки до края на годината. Ще се направи публично обсъждане в Народното събрание. Помолих Мая Манолова още утре да проведе среща с всички неправителствени организации, за да се институционализира начинът, по който ще се работи за изборното законодателство, за да имаме по-големи възможности и с по-широко представителство на гражданите. Срещата не беше предвидена за днешния ден. Миналата седмица проведохме среща и имахме уговорка два пъти месечно да се провеждат такива срещи. Поканих ви заради протестите за председател на ДАНС. В момента се намираме в нова процедура и чакаме отмяна на предишния избор", допълни Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай