Орешарски опитва да реши скандала във фонд "Земеделие"

Орешарски опитва да реши скандала във фонд "Земеделие" | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски е извикал на среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на фонд "Земеделие", предаде бТВ.

Преди дни министърът и шефът на фонда Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.

Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти за еврофинансиране. Шефовете на фонда обвиняват Греков в умишлено провалени процедури, заради които има опасност до хората да не стигнат 4 милиарда лева от еврофондовете.

Конфликтът се узостри, когато министър Греков поиска оставката на цялото ръководство на фонд "Земеделие", заради оплаквания от работата му и забавени плащания. Риск за плащанията има по над 900 проекта за земеделските производители и за общините.

"За това става въпрос. Не толкова за оставките. Оставките ще дойдат - без значение на единия ли са или на другия. Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам", коментира преди срещата Димитър Греков.

"Събрахме се, имаше кворум. Уговорихме се с колегите - след като станат ясни точните ангажименти на членовете, отново да се съберем тази седмица и да решим въпросите, които са се натрупали", каза Мирослав Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай