Орешарски: Няма чистка на протестиращи служители

Трябва да се търси отговорност от тези, които управляват ОП "Околна среда", каза още той

Орешарски: Няма чистка на протестиращи служители | StandartNews.com

София. "Няма политическа чистка на служителите, които протестират", заяви премиерът Пламен Орешарски по време на блиц контрола в отговор на въпрос за уволненията на протестиращи служители от Министерски съвет.

Орешарски обясни, че има данни за служители, които саботират работата на администрацията. Той уточни, че за данъкоплатците е без значение дали тези действия са умишлени, или не, от страна на въпросните служители.

Всеки ден в кабинета на премиера пристигали "доноси" от служители за свои колеги, обяви от трибуната Пламен Орешарски.

Както вече писахме, на 15 ноември премиерът обяви, че държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа.

От наскоро полученото писмо от ЕК се потвърди и предварителната информация за преустановяване на плащанията по Оперативна програма "Околна среда", каза още Орешарски по време на блицконтрола, цитиран от БГНЕС.

Орешарски добави, че се надява спирането на евросредства по програмата да е временно. "Трябва да се търси отговорност от служителите, управляващи ОПОС. Отговорност носи и министърът на околната среда, както и министърът, който е отговорен за фондовете", каза още премиерът за управлението в периода 2011 - 2012 г.

Ако 2012 година, когато е имало 2 предупредителни писма, се бяха взели съответните мерки, нямаше да се стигне до разминаване на одиторските стандарти по програмата и нямаше да се стигне до сегашното спиране на средствата, каза Орешарски. И увери, че са предприети мерки и до няколко месеца грешките ще бъдат отстранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай