Орешарски: Някой забрани на протестиращите да дойдат

В общи линии с ДПС се разбрахме, каза премиерът

Орешарски: Някой забрани на протестиращите да дойдат | StandartNews.com

София. "Аз каних вече веднъж протестиращите, те веднъж ми отказаха, сега пак не искат и аз не настоявам чак толкова. Може би някой не им позволява да дойдат".

Това каза пред журналисти в парламента министър-председателят Пламен Орешарски след среща с ръководството на ДПС по отношение на това, че протестиращите не искат среща в Министерския съвет.

Премиерът заяви, че първият път е имал такива съмнения, но сега вече бил убеден, че някой спира хората да влязат в Министерския съвет.

„Предния път имах такива съмнения. Не мога да кажа кой, не съм привърженик на конспиративните теории. Вечерта бяха дали съгласие, на другата сутрин отказаха", заяви Орешарски.

По повод искането на протестиращите да има среща на неутрална територия, премиерът отсече: „На неутрална територия се срещат ръководители на вражески държави и търсят неутрална територия. Аз не мисля, че сме в тази ситуация".

В общи линии ДПС приеха проекта за програма за управление, поясни още министър-председателят.
По думите му на срещата били коментирани както въпроси, свързани с по-доброто усвояване на фондовете, с регионалната политика, така и критични забележки, че не е добре откроена регионалната политика, че има проблеми с борбата с организираната престъпност, корупцията и пр.

На въпрос дали са одобрили предложенията в социалната сфера и дали са приели замразяване на възрастта за пенсиониране, Орешарски каза: „Специално този детайл не е коментиран".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай