Орешарски: Мотивите за вота са неверни

Орешарски: Мотивите за вота са неверни | StandartNews.com

София. "Мотивите на внесения вот се базират на неверни, неточни или хипотетични твърдения", заяви премиерът Пламен Орешарски от парламентарната трибуна при обсъждането на вота на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ.

Той изрази съжаление, че в залата отсъстват депутатите от ГЕРБ и не могат да развият мотивите си. "В мотивите се говори за управленска немощ. Тук ще направим безсмислен дебат, поради различните ни разбирания за управленска мощ" каза министър-председателят. Той увери, че правителството ще продължи политики и действия, които счита за градивни и ще коригира политики, които нанасят вреди на социално-икономическото развитие. "Няма да пазим фискална стабилност, чрез неплащане към бизнеса", посочи премиерът.

Орешарски подчерта, че правителството е представило управленската си програма 110 дни след встъпването в длъжност. Предишното правителство на Бойко Борисов е написало програмата си на четвъртия месец от своето управление, напомни Орешарски. „Коментира се тотална подмяна на висши държавни служители. Статистиката не го потвърждава по начина, по който е изнесено в мотивите", добави той.

„Има упреци за създаване на Министерство на инвестиционното проектиране. На кого точно не е ясно какви политики ще прави? Устройствено планиране на територия, строителен контрол. В кои от тези направления политиките ни досега са били адекватни? Някои строителни недомислици в големите градове и застрояване на Черноморието са доказателство за необходимостта от повече контрол. Забавени били редица инфраструктурни проекти – щеше да бъде вярно, ако се посочи поне един пример. Застой в развитието на кадастъра наблюдаваме от години, а в последните 4 години не се направи абсолютно нищо за развитието му", заяви Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай