Орешарски: Ключова задача е реорганизиране на приходните агенции

Орешарски: Ключова задача е реорганизиране на приходните агенции | StandartNews.com

София. Като ключова задача определи кандидатът за премиер Пламен Орешарски реорганизацията на приходните агенции, която да позволи по-добра събираемост на приходите.

"В следващите няколко години ще трябва да се работи много усилено и сме подредили набор от мерки в три основни направления – възстановяване на държавността, насърчаване на предприемачеството и възстановяване на икономиката, повече солидарност и справедливост, социални политики", заяви Орешарски на среща с ръководството на ВМРО.

"Политическият проект на Пламен Орешарски няма подкрепата на ВМРО, незаобиколим фактор е подкрепата на ДПС", заяви по време на разговора зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той подчерта, че тази среща не бива да се разглежда като консултация за състава на бъдещия кабинет.

Според Орешарски е необходимо обръщане на държавата към гражданите и бизнеса. Трябва да има по-добро обслужване на бизнеса и гражданите и съкращаване на сроковете и поевтиняване на административните услуги.

"Необходима е пълна ревизия на управлението и сделките с публична собственост от началото на демократичните промени досега – включително сделките в енергетиката от времето на правителството на Иван Костов, заменките по време на Тройната коалиция, прахосническата политика на кабинета „Борисов", препоръча Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай