Орешарски: Готови сме за бизнес контакти със Сърбия

Орешарски: Готови сме за бизнес контакти със Сърбия | StandartNews.com

София. Търговските отношения между България и Сърбия могат да се развиват и да се насърчават инвестициите между двете страни. „Готови сме за сътрудничество и да поддържаме бизнес контакти". Това заяви министър-председателят Палмен Орешарски на срещата си с президента на Сърбия Томислав Николич, съобщиха от правителствената информационна служба.

Готови сме да окажем съдействие на Сърбия в хода на присъединяването в ЕС." Отворени сме за диалог", заяви министър-председателят и добави, че България е заинтересована от интеграцията на страните от Западните Балкани.

Президентът Томислав Николич отбеляза, че Сърбия е направила много, за да започне преговорите за присъединяване. „Знаем, че може да разчитаме на вашата подкрепа. Вие проправихте пътя, а за нас е по- лесно да вървим", каза Николич.

Премиерът Орешарски отбеляза, че между България и Сърбия няма сериозни открити въпроси, а по всичко, което е недокрай решено, може да се работи и занапред. По думите му е важно е да могат да се правят поуки от историята и да се върви напред.

На срещата беше обсъдена и темата за Южен поток, която също свързва България и Сърбия. Орешарски изтъкна, че страната ни е наваксала изоставането и подчерта координацията с ЕК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай