Октай Енимехмедов се кандидатира за депутат от Бургас

Октай Енимехмедов се кандидатира за депутат от Бургас | StandartNews.com

Бургас. Октай Енимехмедов, който нападана почетния председател на ДПС Ахмед Доган, се кандидатира за депутат от Бургас. Кандидатурата за народен представител на Енимехмедов е издигната от Инициативен комитет, в който участва и брат му Метин Енимехмедов.

След днес той трябва да събере 1000 подписа. Това каза Йордан Петков, член на РИК-Бургас, пред БГНЕС.

Крайният срок за внасяне на подписката в РИК е 3 септември. След това тя ще бъде изпратена до ГРАО за проверка на достоверността на изписаните ЕГН-та.

На Националната конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Октай се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Тогава пистолетът засече.

Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 26 февруари Софийски градски съд го осъди на 3 години и 6 месеца. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС. 

Накрая Енимехмедов бе пуснат под домашен арест, а в общественото пространство излезе информация, че това се е случило с уговорката да каже кой е поръчителят на нападението над Ахмед Доган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай