Огнян Герджиков видя кой ще влезе в новото правителство

Заговори за третия мандат

Огнян Герджиков видя кой ще влезе в новото правителство | StandartNews.com

„ГЕРБ е водещата сила, Бойко Борисов като човек с много политически опит, интуиция и нюх, подава ръка към всички, което е много добре. ПП не я поемат, гледат собствения си интерес. ДПС според мен ще поеме тази протегната ръка, БСП съмнително, но не е изключено. Но дали ще се случи или не мога да бъда сигурен.“ Този опит за прогноза направи пред Евронюз България проф. Огнян Герджиков - бивш служебен премиер и бивш председател на Народното събрание.

"Мисълта за държавата трябва да е водеща. Нека видим големите държави как правят такива коалиции. Вторият мандат според мен няма да успее. Според мен, ако се стигне до трети мандат, президентът отново ще го връчи на БСП", каза Герджиков.

Той направи оценка на явяването на НДСВ на изборите на 2 април: "В последния момент решихме, че можем да се пробваме, а и нямахме никакъв финансов ресурс. Има хора, които не са разбрали, че сме се явявали. Освен това нямахме Цветан Цветанов да направим структури по места. Единствено на времето сме печелили Добрич, но от създаването си нямахме структури. Просто сме университетски преподаватели и влязохме малко неподготвени", разказа Огнян Герджиков.

Според него служебните правителства се справят добре, президентът не превишава Конституцията, защото тя му позволява нещата, които прави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай