Защо НДСВ се завръща? Проговори Огнян Герджиков

"Имаме нови идеи и искаме да ги реализираме", каза той

Защо НДСВ се завръща? Проговори Огнян Герджиков | StandartNews.com

НДСВ остана в състояние на клинична смърт, но дойде време, където като че ли има нужда от възраждането на НДСВ, заяви пред телевизия Евронюз България бившият служебен премиер и председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков. Той посочи, че основната заслуга България да влезе в НАТО и ЕС е на НДСВ.

„България изпадна в един вакуум. Вече година и половина, две, се въртим в омагьосан кръг, по няколко месеца са парламенти и служебни правителства непрекъснато, така че тази безпътица трябва да приключи и се сетихме, че ние все пак имаме известна история и то неслучайна“, коментира проф. Герджиков. "Имаме нови идеи и искаме да ги реализираме", каза той.

„Целта ни е да влезем в политика и да внесем нещо свежо и ново и се надяваме да постигнем добър резултат и да намерим подходящите партньори, които споделят нашите идеи. Кои ще бъдат те за след няколкото месеца, когато дойдат избори“, посочи още бившият служебен премиер.

„Конгресът ще реши кой да бъде лидер на партията. Има достатъчно силни фигури в партията. Много вероятно е да бъде някой от утвърдените имена, но не е изключено да бъде и по-ново име“, отбеляза професорът.

Той не вижда шансове във втория мандат за съставяне на правителство, но смята, че може да се състави кабинет с третия, ако той бъде връчен на партията на Стефан Янев, тъй като той не е влизал в конфронтации.

„За мен е странно това залитане по машинното гласуване, при положение, че то е отречено от Европа – категорично. Нямаме европейска държава, която да си служи с машини“, подчерта проф. Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай