Огнян Герджиков посочи кой ще направи компромис за кабинет

Отказът на ПП-ДБ да преговарят с ГЕРБ-СДС е "някакъв особен партиен егоизъм"

Огнян Герджиков посочи кой ще направи компромис за кабинет | StandartNews.com

Отказът на "Продължаваме промяната-Демократична България" да преговарят с ГЕРБ-СДС е "някакъв особен партиен егоизъм". ГЕРБ в по-голяма степен ще бъдат готови на компромис в сравнение с "Продължаваме промяната". Това заяви в интервю за бТВ бившият председател на парламента Огнян Герджиков.

"Активна законодателна дейност трябва, защото стоят на дневен ред законът за бюджета и една дузина закони, които трябва да приемем по силата на ангажиментите ни в Европейския съюз. Крайно време е да излезем от политическата криза, защото имаме много да наваксваме, а не да изоставаме. Считам, че служебното правителство се справя добре, но все пак не е нормално непрекъснато да сме на служебни кабинети", каза още Герджиков.

Той определи Росен Желязков, номиниран от ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание, като силна фигура и коментира, че кандидатурата му е изключително подходяща.

"Росен Желязков е силна фигура, познавам го чудесно, работили сме в битието ми на служебен премиер. Кандидатурата му е изключително подходяща и силно се надявам този път да не става това, което се случи в предходния парламент - 3 дни да не могат да изберат председател и Росен Желязков да бъде избран подобаващо още от раз. Изборът на председател ще е първа добра стъпка, която може да отвори врати. Дано да стане, защото гледаме, че "Продължаваме промяната" не е особено склонна да се коалира с ГЕРБ, докато ГЕРБ е отворила широко вратите и така трябва да бъде", обясни Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай