Обрат в София. Ваня Григорова и Борис Бонев топят ледовете

Ще бъде ли избран председател на СОС?

Обрат в София. Ваня Григорова и Борис Бонев топят ледовете | StandartNews.com

Обрат в София. Ваня Григорова и Борис Бонев топят ледовете.

Председателят на СОС трябва да бъде избран след разговори и обединителна програма, коментира пред Нова тв общинският съветник Ваня Григорова. Формациите, които получиха най-много места в съвета и кметското място към момента, трябва да разберат, че избирателите не им дадоха право еднолично да наложат монопол във властта. В петък имахме по-конструктивен разговор. Той беше във формат МК „БСП” заедно с ПП-ДБ-СС и Васил Терзиев”, добави Григорова.

Тя уточни, че е от страна на ПП-ДБ-СС е изпратен документ, в който са отразени техните виждания за работата в Столична община. „В рамките на днешния ден ние ще го допълним и очакванията са, че утре ще се видим, за да разгледаме обединения документ и доколко можем да застанем зад конкретните мерки заложени вътре. В документа трябва да се описани мерки, график за вкарване на доклади и тяхното гласуване, уточни Григорова.

По думите и очакванията на избирателите трябва да бъдат оправдани. „Първо трябва да се разберем за програма, а след това да говорим за личността, която ще оглави съвета”, подчерта тя.

Григорова уточни, че към момента от МК БСП имат решение да не подкрепят Борис Бонев за председател на съвета. „Ако стигнем до консенсус, ще им се наложи да обсъдим друга личност за председател", добави Григорова.

„На срещата в петък ние обърнахме внимание, че няма как да водим конструктивен диалог след като някой се опитва да демонтира паметника на Съветската армия. В програмата ще има червени линии, които не могат да се прескачат и това е премахването и заличаването на историята и компрометирането на историческите данни”, каза тя.

Тя добави, че представител на ДСБ е заявил, че за тях това е ключова тема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Д.Маринова
преди 2 месеца

Най добре е да се мине на нови избори за съветници.ГЕРБ,а сега и БСП в лицето на В.Григорова заявяват,че не желаят за председател Б.Бонев и това е разбираемо след,като Хекимян не стана кмет,а и Григорова не успя - всеки от тях се надява да стане председател на СОС,за което работят партиите им.

Откажи
Д.Маринова
преди 2 месеца

Най добре е да се мине на нови избори за съветници.ГЕРБ,а сега и БСП в лицето на В.Григорова заявяват,че не желаят за председател Б.Бонев и това е разбираемо след,като Хекимян не стана кмет,а и Григорова не успя - всеки от тях се надява да стане председател на СОС,за което работят партиите им.До неотдавна председател ставаше човек от партията с най-много съветници,но сега това "правило" се отхвърля.

Откажи