Вторник,

Облекчават работата на журналистите в парламента

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
115
Облекчават работата на журналистите в парламента
A
A
A

За да се облекчи работата на журналистите, ръководството на Народното събрание ще вземе съответните мерки, заяви председателката на парламента Цвета Караянчева.

Тя съобщи, че след старта на политическия сезон в новата сграда на парламента в бившия Партиен дом е получила множество жалби около организацията на работата на журналистите. "Идеята на това разпределение не е била в никакъв случай да се ограничи достъпът на журналистите до източниците. Последното, което може да искаме, е да пострада качеството на вашата работа", поясни Караянчева.

От днес ще бъде отворен Клубът на народните представители, за да може журналистите да имат достъп и до тази зона. Тя обаче помоли изрично представителите на медиите да носят маски в сградата.

"Ще отворим и турникета, помещението над нас, за да имате достъп и до тази зона, за да може достъпът до депутатите да бъде по-директен. Ще ви направим баджове, за да се отличавате и ще ви помоля да носите маски през цялото време", увери председателят на парламента.

Още в началото на септември от Асоциацията на европейските журналисти – България настояха ръководството на Народното събрание да осигури адекватни условия за работа на представителите на медиите.

В първия ден на новия политически сезон, журналистите, отразяващи работата на парламента, бяха изненадани, че за тях е отредено място в приземен етаж на бившия Партиен дом, където вече ще заседава Народното събрание.

Репортерите са без достъп до останалата част на сградата, където влизането се осъществява с магнитни карти, с каквито разполагат само депутати и служители.

Цвета Караянчева отказа да коментира случващото се в БСП. Вчера шестима депутати напуснаха парламентарната група на левицата, а петима от тях и партията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички