Понеделник,

Обещават реални цени на държавните бензиностанции

От: Рачо Рачев -
A
A
A

"На държавните бензиностанции хората ще видят реалната стойност на горивата. Цените на държавните бензиностанции ще бъдат реални", заяви тази сутрин пред бТВ икономическият министър Емил Караниколов.

"Поне два типа бензиностанции ще бъдат одобрени - малки и големи. Те ще са на различни локации из страната", допълни икономическият министър.

Комисията за защита на конкуренцията казва, че данъчните складове са собственост на няколко компании. Българската държава притежава няколко обекта, които имат празни обеми. Дадем ли допълнителни мощности, ще допуснем и нови играчи на пазара, каза още Караниколов. "Повече данъчни складове означава публичност и прозрачност", разкри министърът.

"Държавата ще отговаря за данъчните складове и е предвидено държавното предприятие да има търговско дружество. Така държавата няма да е едноличен собственик. Ние ще сме на търговски принцип. Държавата ще дава ясен сигнал за намаляването или вдигането на цените", допълни още той.

"Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите автомобили. Ако България не покаже, че иска да изгражда такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат стимул за инвестиции", разкри Караниколов част от разговорите с автомобилните производители.

"Целият свят се бори със сивия сектор, не може да се каже: "ако аз бях на власт няма да се краде", отговори министърът на изказване на президента Румен Радев.

"По-ниското ДДС не значи по ниски цени в ресторантите", коментира икономическият министър промяната в данъчната ставка за заведенията. 

"Ще получим 15 млрд. евро от ЕС заради пандемията. Парите ще бъдат безвъзмездни, но по проекти. Имаме задължения по "Зелената сделка" и сближаването на доставките", завърши Емил Караниколов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички