Обединение "Народен съюз" тръгва към Дондуков" 2

Обединение "Народен съюз" тръгва към Дондуков" 2 | StandartNews.com

Ново обединение от политически партии направи заявка за президентските избори тази есен днес в НДК. Партия "Народен съюз" се учредява в нов формат и в нея влизат политическа партия БАСТА, гражданско движение "Бъдеще и развитие за България " и партия Земеделски народен съюз. На конгреса на "Народен съюз" бе решено, че председател е Румен Йончев, а Светлин Танчев - председател на УС на "Народен съюз".

Обединението направи заявка за политики в широкия център. В новия си формат обединението има четирима депутати в парламента, част от парламентарната група на БДЦ. Форумът на "Народен съюз" бе уважен от лидерите на АБВ, ВМРО и БДЦ - Георги Първанов, Красимир Каракачанов и Красимира Ковачка.

"Няма да пожалим сили, за да излъчим президентска двойка от центъра, която да извади президентската институция от лапите на партиите", обяви пред делегатите на конгреса Румен Йончев. И бе категоричен, че "Народен съюз" ще излъчи и ще участва в президентската надпревара с приета от обществото президентска двойка.

Йончев отбеляза още, че в битката за "Дондуков" 2 точно мнозинството в политическия център трябва да излъчи президента на Републиката, а не някоя лява или дясна партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай