НС обсъжда програмата на правителството в петък

НС обсъжда програмата на правителството в петък | StandartNews.com

София. Парламентът ще обсъди тази седмица програмата за управление на правителствто на Пламен Орешарски. Предвижда се тя да бъде точка втора в дневния ред на депутатите за петък. Точката беше включена в програмата на Народното събрание по предложение на Корнелия Нинова от Коалиция за България.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че е разговарял с премиера Пламен Орешарски и евентуално в четвъртък министър-председателят ще представи пред народните представители отчет за стоте дни на правителството.

Депутатите обсъдиха годишния доклад за дейността на Българската академия на науките за 2012-а г. В дневния ред е и проект на декларация за актуалните национални задачи и приоритетите на Народното събрание.

На второ четене ще бъде гласуван Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене промените в Закона за народната просвета, както и второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя.

В дневния ред е предвидено и обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър; законопроект за защита на растенията; законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай