Новосформирания кръг "Първо България“ внесе сигнал до прокуратурата за държавна измяна

Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев, който е част от "Първо България"

Новосформирания кръг "Първо България“ внесе сигнал до прокуратурата за държавна измяна | StandartNews.com

Внесохме сигнал до изпълняващия длъжността главен прокурор Сарафов за потенциална държавна измяна на премиера Денков. Повод за това са циничните думи на Денков "Няма значение дали българската икономика ще страда или не, важно е дали санкциите ще повлияят зле на Русия". Това за нас от новосформирания кръг за граждански натиск "Първо България" е национално предателство. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев, който е част от новосформирания кръг "Първо България". 

В сигнала срещу премиера Денков от новосформирания кръг "Първо България" посочват, че това изказване неглижира и изцяло пренебрегва националния интерес на България. Според вносителите на сигнала изказването на Денков силно вреди на българската икономика, бизнеса и имуществото на българските граждани.

„Вредата, която нанася Денков на България и всички български граждани е огромна. Приоритет на всяко българско правителство и министър-председател трябва да бъде работеща е ефективна българска икономика. Защото без нея не може да се реализира нито една политика – нито социална, нито добро и достъпно здравеопазване и образование. Заради това свое цинично изказване Денков трябва да понесе освен политическа отговорност като незабавно подаде оставка като министър-председател, но и наказателна отговорност. Налице са всички предпоставки от обективна и субективна страна за квалификация на осъществено престъпление на Денков по чл. 103 от Наказателния кодекс, глава Първа, Раздел II Предателство и шпионство. Време е прокуратурата да докаже, че е независима и незабавно да образува дело срещу Денков. Време е съпротивителните сили на българското общество да се върнат и заедно да излезем по улиците и площадите и да покажем, че повече няма да позволим на никой да се подиграва и гаври с българския народ и да предава националните ни интереси на чужди държави и посолства“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев и член на новосформирания кръг "Първо България". 

Сигналът за държавна измяна срещу Денков е внесен от полк. Николай Марков, Страхил Ангелов, Пламен Павлов, Симеон Миланов, Румяна Ченалова, Петър Недевски, генерал Стоимен Стоименов, Иво Петров, Симеон Славчев, Недялко Недялков и Николай Бареков, които са членове на новосформирания кръг "Първо България".  

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------ https://shout.to/testa

Откажи
Краси
преди 2 месеца

Смешници!

Откажи
Стьопа
преди 2 месеца

На тия първо им е Русия, пък после България.

Откажи