Нови цени за оградата с Турция

Нови цени за оградата с Турция | StandartNews.com

София. Цените за материалите за изграждането на границата ни с Турция най-вероятно ще бъдат предоговорени. Това става ясно от доклада на комисията за съоръжението, утвърден от премиера Пламен Орешарски.

 

Инспекторатът на Министерски съвет е намерил слабости при изчисленията на харчовете за оградата. Според изводите ще се наложи преизчисляване на парите, които държавата ще изхарчи.

 

В изводите пише, че има пропуски в остойностяването на дейностите по подготвянето на строителната площадка, транспорта на материали, изпращането на работниците и охраната на района. Грешка е, че не е заявена писмено, а устно необходимостта от повече материали за оградата. Очаква се министрите на МВР и МО Цветлин Йовчев и Ангел Найденов да преценят дали от подчинените им трябва да има наказани.

 

Преди време премиерът Пламен Орешарски поиска разширен вариант на доклада, който да включва и по-детайлен анализ, свързан с виновните длъжностни лица. Причичината е, че от предварителния доклад стана ясно, че е имало злоупотреби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай