Нови разкрития по аферата "Глеб Мишин". Фалшификациите

Проверяват 3 300 преписки на кандидати за българско гражданство

Нови разкрития по аферата "Глеб Мишин". Фалшификациите | StandartNews.com

Резултатът от изследването на Националния институт по криминалистика (НИК) за достоверността на представените документи в заявлението на Глеб Мишин за получаване на българско гражданство е, че те са подправени.

Това заяви заместник-министърът на правосъдието Георги Николов пред временната комисия в Народното събрание за проверка на факти и обстоятелства за дейността на Мишин, свързана с данни за евентуално осъществяване на неправомерно предоставяне на българско гражданство.

Николов уточни, че документите, с които Мишин удостоверява основанието за натурализация – български произход, са изпратени за проверка в НИК от дирекция „Българско гражданство".

Глеб Мишин бе посочен като посредник на хора от бившите съветски републики за получаване на гражданство у нас, като голяма част на подадените от тях заявления са с установени подправени или неистински документи.

„Към момента над 3 300 преписки на кандидати за българско гражданство са извадени за извършване на допълнителна проверка в НИК на истинността им. Служителите в Дирекция "Българско гражданство" преминаха курс на обучение в Националния институт по правосъдие, проведен от служители на НИК и МВР за първоначално разпознаване на неистински документи", каза още Николов.

Той допълни, че след всеки Съвет по гражданство се подготвят сигнали до прокуратурата за установени случаи на неистински и подправени документи.
Зам.-министър Николов приветства приетите на първо четене от НС промени в Закона за българското гражданство.

Сред новите изисквания е задължително владеене на български език за кандидатите по произход. Предвидена е и възможност за отмяна на натурализацията в случаи на системно и умишлено уронване на престижа на България, на български институции и национални интереси чрез реч на омразата или при извършване на акт на омраза срещу българската държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи