Нов шеф на комисията "Кушлев"

Пламен Димитров поема длъжността за следващите 5 години

Нов шеф на комисията "Кушлев" | StandartNews.com

София. Премиерът Бойко Борисов освободи Пламен Георгиев Димитров като заместник-министър на правосъдието и го назначи за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, известна като комисията "Кушлев". Неговият мандат е петгодишен и започва от деня на попълването на състава.

Пламен Георгиев е роден през 1976 година. Завършил е право и международната магистърска програма "Право на Европейския съюз" в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е в Унгария и в САЩ в сферата на борбата с корупцията в публичната сфера и на борбата с организираната престъпност. Владее английски и руски езици.

Работил е  като следовател в Столичната следствена служба, като прокурор в Софийската районна и в Софийската градска прокуратури, като прокурор и ръководител на екип във ВКП. Преди да бъде определен за заместник-министър на правосъдието през 2011 година е бил заместник административен ръководител на Специализираната прокуратура. За дейността си е отличен от Висшия съдебен съвет с предсрочно повишаване в ранг прокурор в апелативна прокуратура. Носител е и на наградата на името на италианския магистрат Джовани Фалконе за принос в борбата с престъпността.

При избора на Пламен Георгиев за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество са отчетени неговата висока професионална квалификация, опитът му в системата на наказателното правораздаване, административният му опит в Министерството на правосъдието и доброто име, с което се ползва в юридическите среди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай