Нов екшън с Волен в НАТФИЗ (ОБЗОР)

Нов екшън с Волен в НАТФИЗ (ОБЗОР) | StandartNews.com

Изблъска ме, докато снимам, оплака се девойка. Водя битка срещу дрогата, заяви депутатът

Две седмици след екшъна пред клекшопа Волен Сидеров и Десислав Чуколов се забъркаха в нов скандал. Драмата този път се разигра в НАТФИЗ, на метри от злополучния магазин. Малко след 20,00 часа в петък Сидеров, Чуколов и агитка от 20-ина сподвижници влетяха в университета. "Изблъскаха портиера и се качиха на втория етаж, където второкурсници и техни преподаватели провеждат репетиции", разказаха очевидци. Именно пазачът Георги е подал сигнала на телефон 112. Той обяснил, че Сидеров му показал снимка. Твърдял, че на нея са студенти, които го нападнали. Портиерът отрекъл да ги познава и депутатът решил сам да ги потърси. Предвожданата от него група, сред която имало и оператор на тв АЛФА, прекъснала учебни занятия и влязла в пререкание с младежите.

"Накара ни да пишем обяснения", разказаха потресени студенти. Девойка, която се опитала да заснеме случилото се с телефон, се оплака, че била изблъскана. По-късно от думите на зам. главния прокурор Борислав Сарафов стана ясно, че телефонът е бил отнет, после върнат. Обвинителят съобщи, че разследването за принуда и хулиганство официално се води срещу неизвестен извършител. Предстои да се реши дали да бъдат повдигнати обвинения срещу участниците в екшъна. "Сидеров и хората му заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ", разказа пък ректорът проф. Любомир Халачев. Полицията дошла десетина минути след като получили сигналът, но се разминали с групата. После в продължение на няколко часа студентите писали показания за инцидента. Разпитани са девет свидетели.

"Повел съм битка срещу дрогата. Заедно с мои колеги и екип на телевизия АЛФА решихме да отидем в НАТФИЗ, за да залепим плакати "Не на дрогата", обясни случилото се Сидеров. "В един момент студентите много се подразниха, един от тях нападна оператора ни и му счупи очилата", разказа още той пред ПИК. Направило му впечатление, че студентите от НАТФИЗ са много агресивни. Освен това на доста места в сградата забелязал съмнителни пликчета. В събота от ефира на тв АЛФА Сидеров заяви, че депутатската карта му дава право да посещава всички държавни и местни органи, министерства, ведомства, учреждения и организации. "Аз и да искам, не мога да нахлуя там, защото изпълнявам правото си", каза той. Вчера стана ясно, че НАТФИЗ не е бил последната спирка от обиколката на Сидеров в столицата. Групата му "посетила" и известна дискотека в района на университета, където е имало проблем с охранителите на заведението, съобщи Дарик.

Винят студентите
за наркотици

Ели Колева, студентка

В НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в 20.20 часа нахлуват Волен Сидеров и Десислав Чуколов със снимачен екип от АЛФА тв във видимо неадекватно състояние, придружавани от 15 телоохранители. Нарушителите започват агресивно да разпитват студентите за неизвестно за тях лице, твърдейки, че лицето е студент в академията. Обикаляйки по аудиториите, екипът на Сидеров стигат до 3-тия етаж, където час има класът на проф. Маргарита Младенова. Опитват се да разбият вратата след опит на студентите да се заключат. Нахълтват със сила, започват да обиждат и да бутат второкурсниците. Сидеров напада и прилага физическо насилие върху студентка, опитала се да заснеме случващото се. Чуколов подхвърля празен плик на земята и обвинява студентите в употреба на наркотици, който въпросната телевизия заснема. След проявата и стреса, наложен върху всички студенти от академията, нарушителите напускат пред лицата на екип от 10 полицаи, които са безпомощни пред политическия имунитет на Сидеров.

Ваня Щерева в шок от
обидите към дъщеря й

Певицата и писател Ваня Щерева беше шокирана от поведението на Десислав Чуколов. Във Фейсбук тя съобщи за обидните думи, които депутатът отправил към дъщеря й Мила. "Ти си к.....а от клекшопа", казал той на момичето. А към сина на нейна приятелка се обърнал с думите: "Ти си п......т". Волен Сидеров пък заплашил двата класа студенти от НАТФИЗ на тръгване: "Запомних ви, няма да ви се размине", казал той. През останалото време разхвърлял малки пликчета и ги е обвинявал, че са наркомани. По-рано през деня закарал две момчета от класа на Мила в полицията, твърди още Щерева.

Младежи от Благоевград
се възмутиха в писмо

Студентите от Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград отправиха остри критики към действията на двамата депутати в НАТФИЗ. "Това е грубо погазване на етичните принципи и отявлено нападение спрямо нашите колеги", написаха те в отворено писмо. "С действията си тези народни представители са накърнили достойнството както на студентите, така и на техните преподаватели, защото подобно онеправдано поведение спрямо тях е крайно недопустимо. Заставаме зад студентите от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и ги подкрепяме!", обявиха бъдещите висшисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай