Нинова: Ще победим на изборите

Нинова: Ще победим на изборите | StandartNews.com

„Ще победим на изборите". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след регистрацията в ЦИК на Инициативния комитет, подкрепящ кандидата за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев и кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова. Председателят на комитета Стефан Данаилов също бе категоричен, че победата трябва да се случи. „Този път ще се преборим с изборната машина на колегите ни от ГЕРБ. Аз съм оптимист, и този път ще ги победим", заяви той.

„Инциативният комитет е изграден от личности, които ми дават основание да вярвам, че с тяхна помощ ще популяризираме още повече кандидатите ни за президентските избори и техните идеи", каза още председателят на Инициативния комитет Стефан Данаилов.

Ген. Радев: Предстоящите избори са залог дали ще продължи статуквото или ще извоюваме промяна

„Предстои избор не само за президент, а и дали ще се окажем малодушни, примирени, уплашени и ще продължим по същия път или ще кажем решително „НЕ", искаме алтернатива, напредък, достойнство, защита на интересите на българските граждани. Искаме и достойна външна политика, консенсус между институциите, граждански дебат, да върнем доверието на хората в българските институции. Това е залогът". Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев по време на учредително събрание на Инициативния комитет. По думите му идеята, която обединява толкова много хора, всеки един в своето начинание, събрани в инициативния комитет, е, че България не може повече така и има нужда от промяна и то неотложна. Според него тази промяна трябва да ни остави там, където ни е мястото в Европа като силна държава с ясни цели, приоритети. "Амбиция не само да догонваме, а да застанем наравно с другите европейски държави и да покажем, че в много области ние можем и трябва да водим. Всички вие показвате, че това може и трябва да стане. Нужно е да започнем с истината. Огромният интелектуален потенциал, събран у вас, ще доведе до истината за това как трябва да продължим напред", заяви генералът.

„В екип с Илияна Йотова и допълващи се и с вашата подкрепа, можем да дадем едно мощно начало", категоричен бе той.

Йотова: Ген. Радев е доказал, че е отговорен и може да бъде страж на сигурността на българите

„Събрани сме от нова голяма кауза - да дадем на българските граждани възможност за избор и промяна с един силен и достоен президент. Ген. Радев е доказал, че е отговорен и може да бъде страж на сигурността на българите и да защитава националния ни интерес", заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя подчерта, че началото на новия президентски мандат ще съвпадне с 10 години от приемането ни в ЕС. „До къде стигнахме за това време? Можем ли да убедим децата си да останат тук, да работят тук, да раждат децата си тук? Не", заяви Йотова и допълни, че България отново е в последните класации на ЕС. "Моята кауза е българското образование – няма как да се справим с бедността, тежката икономическа ситуация, ако нямаме добре подготвени деца", каза тя. По думите й в правомощията на президента е да направи този дебат обществено значим. Тя заяви, че втората голяма кауза, за която ще се бори, е развитието културата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай