Нинова от Пловдив: Без братоубийствени борби в БСП

Нинова от Пловдив: Без братоубийствени борби в БСП | StandartNews.com

Президентските избори са след 4 месеца, те са преломният момент, в който БСП трябва да покаже нова сила и нова енергия. БСП трябва да поведе цялата левица и да покаже, че може да има алтернатива. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна пред стотици партийни активисти в Пловдив.  "Гледайте на президентските избори като на предсрочни парламентарни, които са неизбежни и които трябва да върнат БСП във властта", заръча тя на съпартийците. 

По време на областното съвещание на БСП, в чиято работа взимат участие ръководствата на партийните структури, коалиционни партньори, депутати и кметове, Нинова подчерта нуждата от стягане на структурите. "Те са най-важната част от БСП, по тях тече кръвта на партията и когато там има проблем, страда цялото тяло", увери социалистката. 

Тя припомни, че на конгреса новото ръководство на партията е поело ангажимент да "възстанови колегиалния, нормалния, другарски разговор в партията, да няма високомерие от страна на ръководството, да се чува гласът на хората". "Изчистете структурите от всякакви влияния - политически, икономически, да работим заедно, следвайки програмата на партията!", апелира червеният лидер. 

Тя се застъпи и за силна левица без вътрешни противоречия: "Няма кой друг днес да предложи на народа си нещо различно от това, което му си случва. Тогава да се хващаме на работа и да я свършим! Да се обединяваме, да затворим всякакви противоречия помежду си, да затворим братоубийствените разправии и борби, защото имаме друга и по-голяма цел - БСП променена; БСП с ново лице, с нов морал, чиста от зависимости; БСП- сила, която на президентските избори да даде алтернатива на хората си с мисълта за предсрочни парламентарни избора, след които БСП да управлява държавата и с възможните средства да я направи различна по-добра от днес".

От словото на Нинова, цитирано от "Епицентър", стана ясно, че досега ръководството на партията не е работило с разписан бюджетен план.  Нинова обяви, че за да имат структурите материално спокойствие и финансова сигурност, Националният съвет в събота ще приеме бюджета за 2016 година, който ще разпредели по нов начин финансирането на партията. От 86:14 процента, както е било досега, разпределението ще стане 70:30, което означава двойно увеличение на субсидията към местните структури.

"По ключови въпроси - за коалиционни партньори, за участие преди избори, за коалиции след избори - ще бъде важен гласът на цялата партия", обеща червеният лидер в Пловдов. И допълни: "И никой повече в партията няма да взима решения в тесен кръг и по причини, която не са известни. Вие ще взимате тези решения".

По повод стартираното вътрешно-партийно допитване за бъдещата президентска двойка Нинова нареди на актива: "Кажете си мнението спокойно, разсъдливо, с мисъл за БСП и за лявото, не питайте началниците, този път началниците питат вас, защото от тази президентска кампания зависи бъдещето на лявото в България."

Лидерът на БСП не пропусна и да отправи критики към настоящото правителство, като с тях аргументира  опозиционнната позиция на партията и поиска това, което прави централното ръководство на БСП, да бъде последвано и по места.

"Обещах ви алтернативност на това управление и това е най-голямото предизвикателство пред нас. Но не можем да се задоволим само с критики, ние трябва да предложим на народа си нещо друго. Но, моля ви, не обещавайте неизпълними неща!", апелира социалистката. 

Нинова поиска от членовете на партията ясно и честно да заявят на хората си - в това състояние на държавата, какво може да се промени, а не в опозиция да се дават обещания, които по време на управлението да не могат да се изпълнят. Хората трябва да са "сигурни, че щом сме казали нещо в опозиция, то ще стане, когато сме в управлението", подчерта тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай