Нинова влетя в скандала със зърното. Удари зърнарите с лимузини

Пак обвини Борисов, че разцепва БСП

Нинова влетя в скандала със зърното. Удари зърнарите с лимузини | StandartNews.com

Лидерът на БСП влетя с ярост в скандала между кабинета и зърнопроизводителите, който избухна, след като парламентът пусна отново украинския внос. Браншът обяви протести в понеделник.

Виждам внушения, че защитаваме зърнопроизводителите със скъпи коли - винаги сме имали позиция и тя е субсидията да бъде разпределена и между производителите на плодове и зеленчуци, заяви  Нинова по време на извънреден брифинг в централата на партията. На „Позитано” 20 тече пленум за определяне на кандидат-кметовете на Столетницата. Чака се ключовото решение за Ваня Григовора в София.

"Тези предадоха България", допълни тя за депутатите, гласували свалянето на забраната за внос на зърно от Украйна.

"Защитаваме българския интерес и близо 70 хиляди малки производители, за които е въпрос на оцеляване", каза тя.

"Има информация, че в Украйна се използват антибиотици, които са забранени в ЕС", посочи Нинова и даде за пример, че украински мед се внася у нас и после се преопакова като български. Това злепоставя българските производители", разкри лидерът на БСП.

"Въпросът е сложен и важен за България. Забраната за внос не трябваше да се вдига. Смятам, че протестите са справедливи. Защитавам българското производство, а не някакви големи производители", заключи Нинова.

БСП е в пълна готовност за предизборната кампания, заяви още лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Според нея през последните 4-5 дни ГЕРБ изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години.

"Получили са оферти за подкрепа от ГЕРБ. Това е поредният опит на Борисов да пробива БСП, да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки и коалиции, да употребява БСП, но и този път това няма да стане", подчерта Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай