Нинова скандално нарече компроматите доказателства

Никога не е имала отношения с Васил Божков, който се укрива от родното правосъдие в ОАЕ, за пореден път каза тя

Нинова скандално нарече компроматите доказателства | StandartNews.com

БСП не са се припознали в думите на премиера Бойко Борисов, че опозицията е ударила дъното с компроматната война срещу властта, заяви тази сутрин в интервю за БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Поредицата от отричания, които Нинова поднесе бяха гарнирани с отрицания - от политика, през корупция, до проблемите, които тя има като кандидат за нов мандат на лидерския пост в левицата.

Думите й идват, след като вчера премиерът Бойко Борисов обвини БСП, президента Румен Радев и задържаните и обвинени олигарси, че всекидневно му спретват компромат след компромат (снимки, колажи, аудиозаписи и дронове), за да го дискредитират и да свалят от власт ГЕРБ, както и да предизвикат предсрочни избори в страната.

"Не, разбира се. Това не е европейската развита социална държава, с разделение на властите, с ред и правила за правене на бизнес. Ролята на задкулисието, за която отдавна говорим, се вижда каква е била. Така, че това са само доказателства, за това, което казваме през последните години. България има нужда от промяна и тя е възможна. В България може да има ред, може да има правила, може да има социална политика и развита икономика. Работим за това", настоя тя в ефира на Сутрешния блок на БНТ.

Този казус не ни занимава, нито пък имаме интерес от това. Първата ми реакция, когато чух записа, такава импулсивна, беше като жена, не като политик, затова искам да кажа нещо на българските жени: Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме мисирки, нито такива, каквито ни нарича премиера. Гледаме деца, имаме семейства, работим, имаме чест и достойнство, искам да защитя българските жени", коментира лидерът на червените.

По думите й премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива", настоя тя.

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", изрази съжалението си Нинова.

Според нея тесните връзки между политици и бизнес са опасни за страната ни.

"Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно. Следователно е част от всичко това", настоя тя.

Нинова отново повтори, че никога не е има отношения с Васил Божков, който се укрива от родното правосъдие в ОАЕ.

"Опозицията не може да направи паралелна държава, това се прави от властта, защото там се разпределят ресурсите. Така, че обвинение, че ние сме паралелна държава е най-малкото несъстоятелно. Опитвам се, чрез политиката, която предлагаме, да има доверие в БСП, включително и в мен разбира се, като председател. Не се защитавам от някакви нападки, защото фактите са си факти за последните 4 години и оценката ще я даде партията на 12 септември", коментира лидерът на Столетницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай