Нинова с тежки обвинения към ИТН, каза от кого се страхуват

Според нея всеки може да говори в партията си каквото реши

Нинова с тежки обвинения към ИТН, каза от кого се страхуват | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в интервю за НоваНюз, че започва да мисли, че от „Има такъв народ” изобщо не са имали намерение да участват в съставянето на правителство.

Предварително е имало замисъл този мандат да не се състои. ИТН имитираха, има нещо, което ускори тези процеси - приемането на антикорупционния закон и излъчването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, разкри вицепремиерката в оставка.

Според нея всеки може да говори в партията си каквото реши, а Христо Иванов й се е обадил, за да се извини.

"Органите на БСП ще решат дали ще бъде върнат мандатът. ИТН ползваха записа на ДБ като повод да напусне преговорите. Христов Иванов им го даде. От яростта, политическото озверяване и агресията на ГЕРБ и ДПС се вижда, че имат истински страх да не се случи борбата с корупцията чрез промяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и решиха да дръпнат ИТН. Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Рашков от програмата, ИТН я получиха и я върнаха без неговото име", посочи тя.

Нинова уточни, че срокът на мандата е повод за нападки към БСП. "Миналата година пак имаше призиви към нас, но да не връщаме мандата. Никой тогава не заплашваше с кръв, ако не се върне мандата. Всички тогава ни молеха да го задържим и не се замисляха за Конституцията. Сега защо е тази разлика? Заради последните 7 месеца. Разбраха, че няма да има прошка за кражби, задкулисие и корупция", заяви социалистическият лидер.

По думите й не са водени разговори ИТН да нямат министри в евентуален нов мандат. "Никой от партньорите не е поставял такова условие. Това, че се върти в разговор на ДБ, не означава, че е вземано решение по този въпрос", категорична бе Нинова. И допълни, че записът на ДБ не е аргумент за оттегляне от преговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай