Вторник,

Нинова не може без Борисов, пак иска в парламента

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Социалистите внасят подписи за извънредно заседание на Народното събрание, което да се състои в понеделник, 10 август, от 13.00 ч., обяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На него депутатите трябва да обсъдят решение на парламента, с което се задължава Министерският съвет в седемдневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки, свързани с кризата от Ковид-19, и изслушване на Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилието над журналисти и протестиращи по време на вчерашната Национална конференция на ГЕРБ.

Нинова уточни, че при наличие на необходимите подписи, каквито БСП има, председателят на парламента трябва да свика извънредното заседание, но в залата ще се реши дали да бъде приет предлаганият дневен ред за него.

Нинова посочи, че в зависимост какво ще внесе правителството, ще решат дали да подкрепят актуализацията, но това се решава в НС чрез промяна на бюджета. Политическото основание е, че години наред един човек решава еднолично как да се харчат парите, обикновено, по думите й, за партийни, лични и предизборни цели. С внасяне на предложение за актуализация в НС ще се даде възможност и на другите политически сили да направят своите предложения.

На въпрос дали би влязла в управленска коалиция с формацията на Слави Трифонов, Нинова смята, че първо трябва да се изчака предизборната кампания, всяка партия да представи визиите и тогава да се коментират възможни коалиции в т.ч. и със Слави Трифонов.

Тя информира още, че документи за председател на социалистическата партия е подал и Кирил Добрев.

Не подкрепям нарушаването на обществения ред, подкрепяме протестите, исканията са справедливи, посочи също Корнелия Нинова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички