Нинова направи сравнение с кабинета на Борисов. Разликите

Ето данните на вицепремиера

Нинова направи сравнение с кабинета на Борисов. Разликите | StandartNews.com

Сравнение между кабинетите на Кирил Петков и Бойко Борисов направи вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на дебатите за вота на недоверие.

Основната нишка, която се прокрадва, е че кабинетът Петков трябва да си отиде, защото при Борисов се управляваше по-добре държавата и бяха по-добри финансите и икономиката, каза Нинова. И заяви: „Реших да представя на вашето внимание сравнението между този кабинет и Борисов. Бяха представени сравнения с Европа, бяха представени сравнения вътре в предишни периоди, аз съм извадила сравнения Борисов и сега. За един и същи период така, както се прави професионално в тези случаи – първото тримесечие на 2021 година, а вие заключете с какво този кабинет е толкова лош, че трябва да си отиде, за да се върне Борисов, както пишете в мотивите.“.

Ето данните на Корнелия Нинова:

- брутен вътрешен продукт първо тримесечие на 2021 Бойко Борисов – минус 1.8 спад в БВП. Брутен вътрешен продукт първо тримесечие на 2022 – плюс 4.

- безработица: Борисов – 6.1, безработица сега – 4.6.

- промишлено производство: Борисов – 109%, сега – 126%.

- преки чуждестранни инвестиции: Борисов – 244 млн., сега 883 млн.

-  износ: Борисов – 16.7, сега – 33.6.

Бих искала да отчета още една разлика между тези сравнения, числата говорят сами за себе си. Онова време нямаше война, нямаше криза с енергийните доставки, нямаше ръст на цените. Да, имаше Ковид, но Ковид имаше и в началото на тази година. Значи към Ковида добавете още четири кризи и вижте сравнението. Мотивите на вота да си ходи правителството Петков, за да се върне Борисов, са не просто несъстоятелни, те са арогантни, каза Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай