Нинова: Изборите трябва да се проведат

Версии за отлагане не приемаме, заяви лидерът на БСП

Нинова: Изборите трябва да се проведат | StandartNews.com

Изборите трябва да се проведат, версии за отлагане не приемаме, очакваме ЦИК да се произнесат, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след извънредния Председателски съвет заради скандала с машините за вота.

"Докладът на ДАНС потвърждава нашите съмнения от повече от година, които сме изразявали, че през машините може да бъде манипулиран вотът. Предложихме да има смесено гласуване - машини и хартия по избор. Тогава всички ни се нахвърлиха, но ето, че съмненията ни са имали основания. Това, което разбрахме, хвърля съмнения върху честността и прозрачността на избора, на което ние държим. Очакваме ЦИК да вземе решение как да се действа, но за нас версии за отлагане на избори, преместване на дати не са приемливи", посочи Нинова. 

Тя уточни, че са останали с впечатление, че е възможно това, за което е гласувано, и хартиената бюлетина, която изкарва машината, да се разминават. "Тоест да си гласувал за една партия, да излезе друго и ако не обърнеш внимание в момента, да бъде отчетено друго", каза още Нинова. 

Според нея ако посоченото за зам.-министъра на е-управление се окаже вярно, той трябва да понесе политическа отговорност чрез уволнение и наказателна - чрез разследване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай