Нинова аха да извади пак депутатите, но остава

Позицията на Нинова е във връзка с вота на недоверие

Нинова аха да извади пак депутатите, но остава | StandartNews.com

Според лидера на БСП Корнелия Нинова това управление е изчерпано и тя лично не вижда никакъв смисъл, освен отделни гласувания, за да продължи парламентът да заседава.

"Този парламент не представлява българските граждани, той е делегитимиран", заяви на брифинг партийната централа на "Позитано" 20 червената председателка.

Позицията на Нинова е във връзка с вота на недоверие, внесен от левицата срещу кабинета "Борисов 3" на тема "Корупция", който по-рано беше отхвърлен от парламента.

По-рано днес се заговори, че депутатите на БСП отново ще напуснат парламента, отказвайки да се върнат в него до края на мандата му. Такава идея обаче не била посрещната позитивно на "Позитано" 20 и очевидно ръководството се е отказало от нея.

По думите на Нинова, единствената причина БСП да остане в този парламент е само ускорено приемане на машинното гласуване и след това разпускането му.

"Днешното гласуване показа кой кой е, къде се позиционира и на коя страна застава", допълни Нинова като акцентира върху позицията на ДПС, които не са взели участие в дебатите по вота и според лидера на левицата са изчаквали да видят как ще се развие ситуацията.

Продължаваме да подкрепяме протестите, да настояваме за оставка на правителството, категорична е Нинова.

Участие в брифинга взеха и депутатът от ПГ на БСП Кристиян Вигенин както и евродепутатът от левицата Петър Витанов.

Двамата коментираха днешната новина за споразумението по бюджета на ЕС за следващите 7 години. Заявиха, че България няма да получи анонсираните от премиера 29 милиарда евро, а малко над 24 милиарда.

"Оставките са първо условие, без което не може. В това число - оставка на правителството, на главния прокурор. След това трябва да се замислим как да променим системата така, че да не се стигне повече до такива неща. Лесни решения обаче няма", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

"Очевидно, правителството използва ситуацията с коронавируса за правителствена употреба", заяви Нинова в отговор на журналистически въпрос защо въпреки разрешението от здравния министър, съборът на БСП няма да се проведе на Бузлуджа, а пред Министерския съвет.

"От началото на кризата правителството употребява темата за партийни и политически цели така, както на тях им хрумне", допълни лидерът на левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай