Николай Цонев поздрави военните

Николай Цонев поздрави военните | StandartNews.com

Ексвоенният министър Николай Цонев поздрави за празника им българските военни за празника им с лично обръщение към тях.

"Позволете ми да Ви поздравя с деня на храбростта и празника на Българската армия! Трудно се намират думи на признателност и преклонение за безукорната ви служба на родината, в която ценностите и морала бяха поставени сред непознатите думи за мнозина и на тежки изпитания, от които вярата в честта и доблестта често се огъва", заявява Цонев.

Той изразява възхищението си, че военните не позволиха да бъдат употребени партийно. "Вие не положихте честта на пагона пред опитите на мнозина да ви унизят", посочва ексминистърът.

Той се обръща към генералите, адмиралите, офицерите и сержантите: " Бъдете достойни за честта да командвате и водите в мир и в бой войниците на България – те не са загубили нито една битка и няма пленено българско знаме в музеите на държавите, срещу които ни е изправял огънят на войните за национално освобождение! Пазете достойнството на своите войници! Те се уповават на вас и за вас са готови да тръгнат срещу всяка вража сила".

"Бъдете достойни наследници и носители на българската бойна слава в мисии и операции за защита на националния ни суверенитет и световния мир! Докажете, че за българския войн няма невъзможна мисия и неизпълнима задача, защото ние успяваме там, където другите не могат!" казва Цонев.

Обръщението си той завършва с думите: "Вие вече сте направили своя избор за цял живот – достойно да служите на България! Защитете този свой избор! Да ни е честит празника на храбростта и Българската армия! Желая на Вас и на вашите семейства много здраве, много късмет и много служебни и житейски успехи!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай