Никола Минчев каза кой трябва да вземе третия мандат

Ще положим усилие да има правителство, каза спряганият за премиер

Никола Минчев каза кой трябва да вземе третия мандат | StandartNews.com

"Демократична България" или БСП трябва да получат третия мандат, за да има възможност за съставяне на правителство. Те имат добра комуникация с всеки от коалиционните партньори. Ако ИТН получат третия мандат, за нас ще бъде трудно да водим разговори с тях. Може да е имало реплики спрямо тях, но ИТН напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация".

Това каза пред БНР Никола Минчев, депутат от "Продължаваме промяната", доскоро председател на парламента.

"Ще положим усилие да има правителство с третия мандат. Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Но съставянето на правителство не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН", каза Минчев. 

В предаването "Неделя 150" Минчев посочи, че относно евроатлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията. "ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руски интереси", смята той. 

 Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България. По думите му развитието на темата "Северна Македония" е позитивно за България. "Интересът на България е категорично защитен... Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори", каза още Минчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай